neděle 27. července 2014

Tak trochu jiná priorita

Na minulém VSJ bylo schváleno usnesení týkající se priorit Junáka. Obsah usnesení se skladá ze tří hlavních témat. Zaměření na kvalitu činnosti a získávání & udržení lidí jen těžko může někdo rozporovat (vlastně nic jiného v naší skautské organizaci ani neděláme). Jak však rozumět problému nedostatečné sounáležitosti?
Ještě než-li se dostaneme k položené otázce, bylo by dobré si říci, kde se vzala témata projednávaná na minulém VSJ. Postup byl dle mých informací celkem prozaický… na jednání NJ bylo přineseno 10 rozličných „tezí“ a v diskuzi a následém hlasování se vybraly tři nejpopulárnější. Asi nikoho nepřekvapí, že zvítězily ty nejobecnější – např. „Je normální založit skautský oddíl“ je příliš konkrétní a vlastně i obsažen v části získávání lidí, než-li aby uspěl. Témata pak byla dále rozpracovávana v rámci pracovní skupiny na VRJ a nápady následně předloženy jako materiály na VSJ, projednány a související usnesení schváleno.
Naplnění usnesení VSJ se špatně hodnotí. Zaměření na kvalitu již bylo dáno běžícím projektem obnovy nástrojů skautského výchovného programu (chvála mu) ke kterému přibylo témat sebehodnocení (rozpracováno). S tématem lidí a související personalistiky se kromě několika článků v skautských časopisech zatím moc nepostoupilo, ale první použitelné výstupy se již rýsují (jobs, uvítací balíčky). Oblast sounáležitosti se rozvinul pouze zajímavý projekt Skautské století, ale další témata jako je kroj a členská karta jsou zatím v zárodku. (Více informací k prioritám naleznete v materiálu pro delegáty VSJ 02_zprava_UO.pdf).
Podívejme se blíže na oblast sounáležitosti. Proč zvolilo NJ před lety toto téma? Co jej vedlo k poznání, že je takový abstraktní a běžně nepoužívaný pojem „sounáležitost“, je oblast na kterou se zaměřit? Osobně nemám problém, že by se na nějaké skautské akci (například na Obrok, různé kurzy, setkání) nějak účastníci navzájem vyhraňovali vůči ostatním.
Připravený projekt skautské století nejspíše přispěje k určitému semknutí členů organizace. Poznání, že se k ní hlásí hodně lidí jež pro skautské ideály trávilo mnoho let v žaláři, vyvolává vnitřní respekt. Možná však spíše než-li sounáležitost vzbudí pocit obdivu a přiblíží dnešní generaci, která pro skauting netrpěla, celou řadu skutečných vzorů. Vznikne tak i zajímavá digitální kronika skautské historie. Děkuji za projekt, ale skutečně odstraní důvody zvolení tohoto tématu ze strany Náčelnictva?
Nejsem si jist. Myslím totiž, že příčina volby byla někde jindy a to v nedostatečnému vztahu mezi vedením organizace a jejími řadovými členy. Nazval bych to propast důvěry ve vlastní vedení. Ta se projevuje tak, že přijetí nějakého rázného rozhodnutí (vlastně skoro jakéhokoliv rozhodnutí) dojde fakticky vždy k negativní odezvě a oponentnímu vyjádření od členů. Stačí jen sledovat Křižovatku a zjistíte, že aktuálně nejdiskutovanější téma je Logo zvolené pro Oslavu 100 let. Provázejí jej většinou zamítavé příspěvky. Jako by diskutující neměli zájem respektovat proces vedoucí k výběru loga a zcela ignorovali i vysvětlující důvody k volbě textového štítku a závěry skupiny skautů, která se tím odpovědně zabývala.
Jistě, že správná míra kritického vnímání je na místě a politická kultura našeho státu (zejména v posledních dnech) nabádá k nejvyšší míře opatrnosti a vede k značné podezíravosti. Nicméně právě tuto chybějící aspoň základní míru důvěry v to, že se to dělá správně, vidím jako příčinu volby tohoto tématu ze strany NJ. Například i v nedávné době, kdy se řešila otázka budoucnosti skautských časopisů, bylo jedno z reálně zvažovaných rizik i možnost rozštěpení organizace – tj. vydělení části jejich odpůrců. Černý scénář se v tomto případě naštěstí nenaplnil, ale nízká míra důvěry v ústředních orgány bohužel vede k jejich ochromení v rozhodování, velké opatrnosti a raději držení Status Q dokud to jde i v řadě oblastí, kde by změna byla dávno žádoucí.
Máme nějakou naději to změnit? Snad ano. Na VSJ nás nejen čekají diskuze k řadě citlivých témat. Docela se na ně těším. Budou také též i volby členů vedení jež budou mít v rukou směřování organizace v následujících letech. Dejte jim kromě svého hlasu i trochu své důvěry. Třeba vás pak příjemně překvapí. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat